Hrvatska Gospodarska Komora

23.izložba HISTRIA 2016

23. izložba hrane i pića, Histria 2016., održat će se od 12.-14. veljače 2016. u Puli, na lokaciji Doma hrvatskih branitelja, Leharova 1. Histria je projekt koji je HGK-Županijska komora Pula pokrenula 1994. godine u cilju prepoznavanja kreativnosti i inovativnosti malih proizvođača (koji vrlo često imaju ograničene mogućnosti nastupa na sajmovima) odnosno predstavljanja kvalitetnih hrvatskih proizvoda, prvenstveno hrane i pića na sve zahtjevnijem tržištu. Tokom godina izložba je potvrdila kvalitetu i postala mjesto tradicionalnog okupljanja izlagača iz cijele Hrvatske, u cilju povezivanja poljoprivrednih proizvođača i prehrambene industrije sa sektorom turizma i trgovine.

Na izložbi se predstavljaju tvrtke, obrti i poljoprivredna gospodarstva koja se bave proizvodnjom i prodajom hrane, alkoholnih i bezalkoholnih pića, ambalaže, tekstila za ugostiteljstvo. Također, predstavljaju se i subjekti koji se bave turističkom djelatnošću (restorani, hoteli, agroturizmi), nosioci oznaka Eko proizvod, Hrvatska kvaliteta, Izvorno hrvatsko, Otočni proizvod i dr. kao i ostali subjekti čiji se proizvodi uklapaju u izložbu. Izložba Histria je prodajnog karaktera te će se na istoj direktno nuditi proizvodi tvrtki, obrta i poljoprivrednih gospodarstava.

Otkrijte više o izložbi HISTRIA

Lokacija Doma hrvatskih branitelja

Novosti

11. DANI MLADOG MASLINOVOG ULJA, Vodnjan (10.11.15)
Dani mladog maslinovog ulja (DMMU) okupljaju maslinare i uljare cijele Jadranske euro-regije s ciljem da se širokoj javnosti predstave kvalitete mladog maslinovog ulja, a time i zdrave prehrane. Svake je godine interes za DMMU sve veći, što pokazuje konstantni rast posjetitelja. I ovogodišnji program najavljuje pregršt zanimljivosti, bogatu gastronomsku ponudu, vođene degustacije maslinovog ulja, predavanja i panele na teme bliske maslinarstvu i poljoprivredi.

Međimurski sajam poduzetništva MESAP (10.11.15)
9. sajam MESAP JESEN predstaviti će gospodarstvenike , obiteljska poljoprivredna gospodarstva i udruge iz nekoliko gospodarskih grana : - poljoprivrede - sajam ekologije i zdrave prehrane - obnovljivih izvora energije - komunalne opreme i hortikulturnog uređenja Tradicionalna sajamska priredba MESAP JESEN organizira se od 14. do 15. 11. 2015. godine u Nedelišću.